keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Yöpukupäivä



Herätyskello ei soi. Jos hän herää pissahätään ennenaikaisesti, hän suoriutuu siitä silmäluomet suljettuna puoliunessa, pujahtaa nopeasti takaisin lämpimien peitteiden alle ja jatkaa ihanaa untansa. Levänneenä ja virkeänä hän herää hitaasti venytellen auringon pilkistäessä oven raosta. 


Hän valmistaa kiireettömän ja herkullisen aamiaisen yhdessä perheensä kanssa. Lasten katsellessa lastenohjelmia hän kaataa lisää kahvia ja menee aamulehden kanssa takapihan aurinkoon. Luettuaan lehden hän palaa vielä hetkeksi köllöttelemään vuoteeseensa, jonne puoliso ja lapset kömpivät kainaloon. Yhdessä he etsivät verhojen kiemuroista kuvioista kissoja, pupuja, perhosia ja joku löytää sieltä mörrimöykynkin. Lapset houkuttelevat vanhempia yhteiseen pelihetkeen lautapelin äärellä ja lasten riemuksi vanhemmat suostuvat kunhan ensin hoidetaan hampaiden pesu.

Puolison ja lasten jatkaessa pelaamista hän vetäytyy nojatuoliin ja uppoaa kirjansa kansien väliin. Hän havahtuu vasta puolison kutsuessa päivälliselle. Päivällisellä tarjotaan hänen lempiruokaansa, jonka hän huuhtelee alas lasillisella erinomaista punaviiniä. Pöydässä keskustellaan iltasuunnitelmista ja päätetään katsella illalla yhdessä kokoperheen elokuva. Päivällisen jälkeen lapset haluavat pihalle ja puolisokin lähtee harrastamaan.

Hän laittaa radion päälle ja siivoaa ruokailun jäljet. Tänään hän ei pese pyykkiä eikä imuroi, mutta hän meditoi hetken silitysraudan äärellä, intoutuen hetkittäin tanssahtelemaan radion soittamien laulujen tahdissa. Musiikin läpi hän havahtuu puhelimen soittoon, seuraavan tunnin hän viettääkin puhelimessa ystävänsä kanssa maailmaa parantaen ja kuulumisia vaihtaen. 

 Kahvihammasta alkaa kolottaa eikä kaapista löydy kahvileipää. Hän ottaa suuren reseptikirjan ja arpoo sieltä helpon kakkureseptin. Kakun kypsyessä uunissa hän valmistaa iltapalaa ja kruunaa keittiötouhut valmistamalla ison kulhollisen pop cornia elokuvailtaa varten. Hän kutsuu touhuistaan kotiutuneen perheen iltapalalle ja sytyttää kynttilän iltapala pöytään. Jälkiruokakahvin ja kakun mutustelun äärellä keskustellaan tulevan viikon menoista ja äänestetään siitä, mikä digiboksin elokuvista tänään katsellaan.

Yhdessä perhe sukeltaa sohvalle ja elokuvan maailmaan. Elokuvan jälkeen on iltapesujen aika ja ennen pian hän jo peittelee ja suukottaa lapset unten maille. Hän hemmottelee vielä puolisoaan hieromalla tämän hartioita ja itseään pikaisella manikyyrillä. On iltatoimien aika ja unilääkkeeksi hän lukee vielä hetken kirjaansa kunnes hyvän yön toivotusten jälkeen vaipuu raukeana uneen täydellisen yöpukupäivän jälkeen.

1 kommentti:

Sana on vapaa