torstai 6. syyskuuta 2012

Meikittömän päivän huijarit



Head and Shoulders markkinoi 80-90 luvun vaihteessa hilseshampootaan mainoslauseella ”Head and Shoulders – you never get a second chance to make the first impression”.  “Et koskaan saa toista tilaisuutta tehdä ensivaikutelmaa”. Hilseettäkin tämä on tuskallisen totta, esimerkiksi ilman meikkiä.

Tänään vietetään Suomessa meikitöntä päivää ja erityisesti sosiaalisen median kautta on naisia (ja miehiäkin) innostettu tähän ympäristöystävälliseen kampanjaan. Meikkituotteisiin käytetään paljon erilaisia kemikaaleja, sekä itse tuotteeseen että sen pakkaamiseen. Ennen katukuvassa näkyi kemikalioita ja tavarataloissa oli kemikalio- eli kemppariosasto. Kemikalio –sana kuulostaa lähes balsamoinnilta. Kun leikin assosiaatiopeliä, missä reagoidaan välittömästi annettuun sanaan toisella sanalla, minulle tulee kemikalio sanasta mieleen kuolio. Googlen hakukone tosin löytää vielä muutaman kemikalion Suomesta, enimmäkseen nyt puhutaan kosmetiikkamyymälöistä tai kauneudenhoidon erikoisliikkeistä. 

 
Valitettavasti minä en näytä hehkeältä arkiaamuisin. Enkä usein viikonloppuisinkaan, joskin pidemmät yöunet erityisesti loma-aikana pitävät ihoni paremmassa kuosissa. Tai ehkä minulla on silloin vain enemmän aikaa hoitaa ihoani ja vähemmän stressin aiheuttamia näppyjä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kurjemmalta peilikuvani näyttää aamuisin. Minulla on vaalean punertavat, todella lyhyet silmäripset ja valkoiset kulmakarvat. Pisamainen ihoni on laikukas, paikoin kuivan karstainen ja osittain rasvoittuvainen. En kuulu onnellisten luonnonkauniiden joukkoon ja veikkasinpa, että harva meistä kuuluu. Edes filmitähdet eivät välty paparazzien nappaamien meikittömien kuvien sensaatiolta netissä ja juorulehtien otsikoissa. Eivät näytä hekään aina hehkuvan samalla tavalla kuin punaisella matolla.

En siis halunnut kohdata tätä torstaita ja työpaikan ihmisiä meikittä. Joskus jostain kumman syystä olen näin erehtynyt tekemään ja olen saanut työtovereilta sympatiaa ja kehotuksen harkita, että lähtisin kotiin potemaan flunssaani, kun näytän niin väsyneeltäkin. Tämä kaikki vain kun olen esiintynyt julkisella paikalla meikittä. Haluan tehdä edes kohtuullisen ensivaikutelman tänäänkin.

Löisinpä vetoa, että henkilöt, jotka normaalisti meikkaavat ja tänään päättivät olla trendikkäästi ympäristöystävällisiä ilman meikkiä, tekivät jotakin seuraavista: Laittoivat normaalia nätimmän jakauksen ja käyttivät kenties normaalia enemmän kemikaliotuotteita hiuksiinsa. Tai ostivat uuden kivan vaatteen viemään huomion kalpeista kasvoistaan. Epäilen, että paatuneet meikkaajat loivat kasvoilleen epämeikin – mihin meni enemmän aikaa kuin normaaliin meikkaukseen, näyttääkseen luonnolliselta. Nämä ryökäleet eivät ehkä uskalla valehdella päin kasvoja, että eivät yhtään meikanneet. He toteavat laittaneensa vaan vähän värillistä kosteusvoidetta. Joku kävi kenties laitattamassa kestovärit, ripsipidennykset tai julistaa tänäänkin luonnonkauneuttaan botoksoiduilla huulillaan, vinkaten kestopigmentoitua silmäluomeaan.

2 kommenttia:

Sana on vapaa