sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Peili

Kuva Google-images, kuvassa en siis todellakaan ole minä.
Vasen käteni on kiukutellut isojen painojen jälkeen, samoin vasen takareisi. Tänään siis tuijottelin liikeratojani normaaliakin tarkemmin kuntosalin peilistä. Armeliaasti olin pukenut ylleni löysät housut, mutta paitani oli hihaton ja pikkusiskoni vanha, selkeästi hieman liian kitsas muodoilleni. Peilikuvani ahdisti ja rankasti. Vasta pari päivää sitten kuvittelin, että käsilihakseni alkoivat erottua, vatsa tuntui pienentyneen ja takapuolikin tuntui pinkeämmältä. Ehkä kuntosalin peilit oli pesty tässä välillä, sillä tänään peilistä tuijotti se epätoivoinen punkero, joka yrittää päästä ihmisen kokoiseksi. Ahdisti ja harmitti niin, että itkussa oli pitelemistä. Tukkakin oli ihan huonosti ja kuntosalihanskat haisivat tosi pahalle. 

Päätin pitää silmät kiinni ja lakata tuijottamasta sitä tekniikkaa sieltä peilistä. Väänsin musiikkia kovemmalle ja yritin saada kaikki epätoivoiset ajatukset pois päästäni. Purin kiukkuani rautaan, tein ylimääräisiä sarjoja ja lisäsin ekstrapainoja. Sattui niin vietävästi ja tuntui inhottavalta. Tuntui kuin kaikki olisivat tieneet minun eilisiltana herkutelleen viinillä, suklaalla, salmiakilla ja vielä sipseilläkin. Tottakai tiesivät kun näytti, että lauantain herkut olivat parkeeranneet itsensä suoraan kolmanneksi leuakseni, valtavaksi vatsaksi ja hyllyviksi käsivarsiksi. Määräsin itselleni rangaistukseksi vielä parinkymmenen minuutin pyöräilyt. 

Suihkussa mietin, että miksi näen itseni aina peilistä niin negatiivisessa valossa. Olisinpa saanut siihen viereeni kopion itsestäni parin vuoden takaa, lähes kolmekymmentäkiloa isompana. Olisin osannut taas suhteuttaa asioita eri tavalla. En takuulla ikinä opi pitämään kehostani tai peilikuvastani. Mietin, että johtuuko se lapsena koulukiusaamisella murennetusta itsetunnosta. Pohdin miten voisin oppia tulemaan toimeen oman kroppani ja peilikuvani kanssa. Miten voisin oppia rakastamaan itseäni enemmän, arvostamaan sitä kovaa työtä, jonka olen tehnyt?

Tämä kuva saa jäädä :D
Päätin, että en saa enää arvostella itseäni negatiivisesti. Saan antaa itselleni vain positiivista palautetta. Jos sellaiseen ei ole aihetta, pidän sisäisen suuni supussa. Niin ja deletoin kaikki ne hirveät kuvat, jotka puolisoni tänä iltana otti minusta.

2 kommenttia:

  1. No jos sinä olet itse tuossa kuvassa, niin lopeta nyt hyvä ihminen se kohtuuton itsesi mollaaminen.
    Minä näen kuvassa sutjakat sääret ja lihaksikkaat käsivarret :).

    VastaaPoista
  2. Näillä mennään ja parantaa saa. Hyväksytään sutjakat sääret ja on niissä käsivarsissa jo vähän lihaksiakin :D Nykyaikainen naisihanne vaan on hieman vääristynyt kun yhtäaikaa pitäisi olla muodokas ja hoikka. Mie ehkä mieluusti haluaisin olla jotakin siitä väliltä. Ja kyllähän nuo maailman tähdetkin haluavat aina tsekata ensin itsestään julkaistavat kuvat, pidätän itselläni saman oikeuden.

    VastaaPoista

Sana on vapaa