keskiviikko 21. elokuuta 2013

Unelmissani minulla on palvelija

Herään aamulla kahvin tuoksuun ja pehmeään musiikkiin. Hän avaa varovasti oven ja toivottaa huomenet. Suihkussa hän on asettanut pesuaineet kauniissa pulloissaan käsieni ulottuville, myös pyyhe ja pehmoinen kylpytakki ovat lähellä. Aamupala odottaa kauniisti katettuna pöydässä, sanomalehtikin löytyy. Nautin aamiaiseni rauhassa, hän herättää lapset ja avustaa heitä pukeutumisessa. Syötyäni hän siivoaa jälkeni ja on lasten vuoro istua aamiaispöytään. Jossain välissä hän on sijannut vuoteeni ja asettanut päiväksi valitsemani vaatteet silitettyinä valmiiksi vuoteeni päälle. Pukeuduttuani hän tekee minulle kevyen päivämeikin, kuivaa ja kampaa hiukseni sievästi, suihkuttaa  hieman lempituoksuani iholleni. Pestessäni hampaita hän pakkaa minulle mukaan täydellisen lounaan ja pakkaa työlaukkuni valmiiksi. Hän huolehtii, että lapset lähtevät kouluun mukanaan kaikki tarpeellinen.

Työpäiväni aikana hän on käynyt kaupassa, pessyt pyykit, siivonnut ja valmistanut perheelle illallista. Hän huolehtii, että lapsien läksyt on tehty ja tarkastettu, lapsien harrastuksiin on valmistauduttu. Ravitsevan illallisen jälkeen minulla on aikaa omiin harrastuksiini tai perheellä on mahdollisuus viettää aikaa yhdessä. Iltatoimissa hän jälleen avustaa lapsia ja minä saan rauhassa rentoutua kirjan tai television parissa. Joskus hän saattaa ystävällisesti hieroa hartioitani, tehdä manikyyrin, jalkahoidon tai jotakin muuta ihanaa. Yhdessä saatamme suunnitella seuraavien päivien ruokalistoja tai tarvittavia kodinhoidollisia tehtäviä. 

Kerran viikossa hänellä on vapaa päivä ja kaksi kertaa viikossa yritän itse selvitä aamusta tai illasta. Hänen lomiensa aikana lomailemme itsekin tai palkkaamme hänelle sijaisen. Hän saa ruhtinaallisen korvauksen työstään, jonka hän hoitaa hienotunteisesti. Voimme luottaa häneen täydellisesti. Hän on lähes korvaamaton, hetket ja päivät ilman häntä ovat usein tuskallisen työläitä. 


Yeah right, In my dreams only

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa