keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Haluan

Työssä teen itselleni tekemättömien töiden listoja, nimeän niitä "Unfinished business", "To Do List", "Tekemättömät työt" ja tätä rataa. Yritän listojen avulla todistella itselleni, että olen saanut jotakin tehtyä. On ilahduttavaa saada yliviivattua hoidetut työt. Listaaminen auttaa myös muistamista. Joskus jokin ikävämpi tai työläämpi työ tuntuu valitettavasti siirtyvän listalta toiselle. 


Olen ajatellut Kaaoksen Kesyttäjän Annukan inspiroimana perustaa kotiin tehtäväpurkin. Purnukan, jonne kirjoitan lapulle kaikki ne ikuisuusprojektit, jotka kotona siirtyvät ja siirtyvät. Jospa siten saisin hieman arvonnan ilolla huijattua itseni hoitamaan edes muutaman ikävämmän kotihomman. Koska tunnen itseni kovin hyvin, purkin ehdoton sääntö on, että nostettua lappua ei saa laittaa takaisin.

Listan ja purkin lisäksi ajattelin laatia itselleni Haluan -listan. Listan asioista, joita haluan. Tottakai listan pitää olla realistinen, en voi haluta asioita, joita on mahdotonta toteuttaa. Lisäksi ajattelin, että Haluan listan asioilla voisi korrelaatio purkin tehtäviin. Haluan -asiat voisi luokitella vaikkapa kahden tai kolmen hoidetun purkkilapun arvoisiksi.

Hetken asiaa pohdittuani keksin vaikka kuinka monta asiaa tehtäväpurkkiin. Haluan asioiden miettiminen tuntuu vaikeammalta. Lisäsäksi mietin, että miksi minun pitäisi itseäni kiusata kieltämällä itseltäni asioita tai ansaitsemalla "hyvää" tekemällä tylsiä hommia. Ehkä perustan ainoastaan sen tehtäväpurkin ja nautin pelkästään hoidetuista hommista. 

Luin viime kesänä Gregoire Delacourtin kirjan Onnen koukkuja, joka kertoi naisesta, joka voittaa lotossa 18 miljoonan päävoiton. Nainen laatii listoja asioista, joita tarvitsee ja aikoo hankkia. Listan laatiminen on yllättävän vaikeaa. En paljasta enempää, mutta suosittelen kirjaa lämpimästi. 

Jospa haluan listani olisikin ansaitsen lista ja sitä saisi käyttää aina kun haluaa ja voi. Entä jos kaikki haluan listan asiat olisivat asioita, joihin ei tarvita rahaa tai asioita, joita ei voi kaupasta ostaa?

2 kommenttia:

  1. Oon kuule nyt tosi otettu tästä ♥. Luotetaan siihen, että purkki palkitsee :)

    VastaaPoista
  2. Nyt pitäis vaan löytää iso ja kaunis purnukka :D

    VastaaPoista

Sana on vapaa