maanantai 20. tammikuuta 2014

Urheiluhärpäkkeitä

Musiikki on tärkein härpäkkeeni
Tunnustaudun väline-, tekstiili-, ja härpäkeurheilijaksi. Paheksukoon kuka tahtoo, minä viis veisaan. Ymmärrän, että voidakseen urheilla ja liikkua, ei ihminen välttämättä tarvitse kummoisia varusteita, esimerkiksi kävelemiseen tai kotijumppaan voi ryhtyä ilman mitään erityisvaatetta tai välinettä.
Kävelemistäkin voi kummasti kuitenkin piristää, tehostaa tai tsempata hankkimalla esimerkiksi hyvät kengät, toimivat tekniset vaatteet, kävelysauvat, sykemittarin tai rytmikästä musiikkia korviin vai muutamia esimerkkejä mainitakseni. Hyvä lenkkikaveri on tietysti myös ihan mukava piriste! 

Lajivalinnat vaikuttavat kaikkiin liikuntaan liittyviin lisäosiin. Joissakin lajeissa oikeat suojavarusteet ja laadukkaat välineet ovat pakollisia. Itse en koskaan ole huippu-urheilijaksi päässyt itseäni tituleeraamaan, mutta himoliikkujana tai ajoittaisena liikunta-addiktina olen tehnyt tietoisen valinnan, että laitan vähäiset harrastusrahani hyvillä mielin laadukkaisiin liikuntavälineisiin. Kai sitä voisi rahansa tuhlata turhempaankin.

Viimeisimmät ihanuuteni
Ostan mielelläni laadukkaita kuntosali- ja jumppavaatteita. Niissä on mukava liikkua, ne eivät kiristä eivätkä purista ja pysyvät hyvin yllä. Vaate poistaa iholta kosteuden ja olo pysyy mukavana. Liikun paljon ja pesen vaatteita paljon. Vaatteet pitävät kuosinsa ja värinsä. Rikki niitä ei saa millään. Värit saattavat hieman haalistua. 

Hyvät urheiluvaatteet tukevat suoritusta, tekniset vaatteet pitävät lämpimänä ja kuivana. Oi kuinka inhosinkaan lapsena hiihtoa, mutta ihmekös tuo kun oli äidin vanhat monot, äidin sukset ja paksu toppatakki. Ei se vieläkään nautinto ole, mutta oikeat vetimet tekevät siitä huomattavasti siedettävämpää.

Uusi ihana urheiluvaate lisää motivaatiota ja iloa, uuden urheiluvaatteet testaaminen helpottaa kummasti sohvan imusta irrottautumista.
 
Flowlink siirtää tulokset koneelle
Vaatteiden lisäksi olen koukuttanut itseni sykemittariin. Menossa taitaa olla kolmas Polar -sykemittari. Ensin mittasin vain sykettä, nyt sykemittarini kertoo myös suorituksen maksimi -ja keskisykkeen, kulutetut kalorit ja rasvan osuuden niistä. Sykemittarini tekee myös kuntotestin ja laatii minulle kunto-ohjelman. Kun sykemittarini unohtuu kotiin tai reistaa (mitä se on valitettavasti tehnyt viimeaikoina tosi paljon) tuntuu kuin kuntoilisin puolialastomana.

Ennen pidin kirjaa kuntoilustani yllä manuaalista taulukkoa, mutta nyt on käytössä todella loistavia sovelluksia ja sosiaalisia verkkoyhteisöjä, missä suorituskirjausten lisäksi saan tsemppiä kavereiltani. Eniten pidän HeiaHeiasta. Sen käyttäminen on helppoa ja vaivatonta.

HeiaHeia

Viimeaikoina olen testaillut erilaisia gps-paikantamiseen perustuvia kuntoilu- ja juoksusovelluksia, mutta niistä en vielä ole löytänyt toimintavarmaa versiota. Ehkä minun kuntolenkkini sijoittuvat poikkeuksellisen haastavaan maastoon tai juoksen liian nopeasti, mutta aina jossakin vaiheessa minun ja satelliitin väliltä on hävinnyt yhteys. Ehkä jonakin päivänä vielä.

Osa urheilua on terveellinen ruokavalio ja uni. Myös näitä toimintoja monitoroin sovelluksien avulla, välillä aktiivisemmin ja välillä satunnaisemmin. Tietysti minulle tulee myös pari urheilulehteä, joista ammennan lisää tietoa ja ideoita, niin tai ainakin katselen kuvia uusista kivoista jumppakuteista.

Onhan minulla toki myös niitä ihan oikeita välineitä. Sukset, luistimet, rullaluistimet, kävelysauvat, jumppakuminauhat, tasapainolauta, voimatanko, nilkka- ja käsipainot, jumppapallo, sulkapallo- ja squashmailat. Taloudesta löytyy vielä koripalloja, jalkapalloja, koripalloteline, laskettelusukset ja monot. Tietysti myös hyppynaru ja polkupyörä. Ja vielä ihmettelen miksi meillä on niin ahdasta kaikkien näidenkin tarvikkeiden kanssa.

Jokaisella kai on omat harrastuksensa, intohimonsa tai sijoituskohteensa. Sijoituskohteena kuntoilu ja liikunta ei liene yhtään hassumpi. Ainakaan meille jotka päivät ja usein illatkin kyhjötämme koneiden äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa