sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hyvä kynä

Yksi yleisimmistä mainostuotteista on kuivamustekynä. Kynille on edelleen aina käyttöä ja niitä on hyvä olla käden ulottuvilla missä ikinä liikummekin. Niinpä tartumme helposti tarjottuihin mainoskyniin erityisesti jos ne ovat vielä hyvännäköisiä. En voi ymmärtää miksi yli 90 prosenttia mainoskynistä on täysin susia. Millä yrityksellä tai toimijalla on oikeasti varaa tunkea maailman markkinoille kasapäin toimimattomia kyniä?

Kaikkein surkeimpia ovat ne kenties vuosikausia sitten varastoon tilatut kynät, joiden muste on kuivanut jo edellisen sukupolven aikana. Ne kynäraukat jotka eivät koskaa saa kokea täyttymystään kynänä. Eivät ikinä kirjoita tai piirrä merkkiäkään.


Keittiön kynäpurkki
Toiseksi eniten vihaan niitä kyniä, joiden muste tuhoaa käsilaukun tai värjää paidan rintamuksen musteellaan. Jos pahin ei tapahdu niin ainakin jonkin tärkeän paperin allekirjoitus töhriintyy. Esimerkiksi lapsen ilolla kotiin tuoma hyvä kevätlukukauden todistus palaa elokuussa kouluun isolla mustetöhryllä koristeltuna. Kuinka monta kertaa olenkaan työpäivän jälkeen kotona saanut huomata miten kivoja mustetöhryjä minulla on pitkin naamaani, katu-uskottava sihteeri siis, jokaista sinistä tahraa myöten.

Hyvänä kolmosena tulevat on-off kynät. Juuri ne jotka kirjoittavat aina silloin tällöin, joka toisen sanan tai vain tietynlaisille pinnoille. Meillä on keittiössä sekä eteisessä sellainen kynäpurkki, jossa on pari-kolmenkymmentä kynää. Silloin tällöin otan paperin ja testaan, mitkä kynät toimivat ja mitkä voin heittää pois. Nämä on-off kynät toimivat juuri silloin, mutta kun ryhdyn kirjoittamaan sitä kauppalappua tai puhelinnumeroa niin takuulla juuri silloin kynä ryhtyy kapinaan. Miksi sitä kynää ei silloin tajua viskata mäkeen? Miksi sen silloin tunkee takaisin sinne kynäpurkkiin?

Kun saan jostakin hyvin kirjoittavan ja kenties vielä tyylikkään mainoskynän kulkee kynä usein mukanani käsilaukussani. Jos otan kynän pois laukustani joko kotona tai työpaikalla se katoaa. Ihmeellistä. Nämä hyvät kynät on takuulla varustettu lahjoittajan puolesta taikajauheella, joka saa ne katoamaan ja palaamaan uudelleen jaettaviksi.

Siispä hyvät mainoskynien tekijät ja erityisesti hyvät mainoskynien ostajat; jakakaa vaikka puolet vähemmän kyniä, mutta panostakaa laatuun. Kuka haluaa yrityksensä nimen jäävän mieleen kun se kynä tilttaa sinne juuri ostetun käsilaukun vuorikankaaseen tai paidan rintamukseen? Ettekö mielummin halua olla se himoittu kynä, joka katoaa mystisesti parempiin käsiin, tai jonka haltija todellakin muistaa, mitä sen hyvän kynän kyljessä lukee? Kyllä siitä kannattaa maksaa enemmän. Hyvä kynä saattaa elää jopa kymmenen vuotta. Silloin 2 euroa maksanut kynä voi olla loisto investointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa